Utóhangok az elmaradt műkedvelői előadáshoz : Tekintetes szerkesztő Úr - Pósch, Jozef
27.02.1905 zasadala komisia, ktorá prerokovala možnosť využitia finančných príspevkov za nedokončené predstavenie komédie Gyurkovicsove dievčatá 25.02.1905. Jedna z možností je do 11.03. vrátiť divákom vstupné. Druhá možnosť - založiť tzv. Základinu Leony Windt, ktorá by slúžila na financovanie mestskej škôlky. Zasadania komise sa zúčastnili: Rudolf (Rezső) Pauchly, Zoltán Rőczey, Ľudovít (Lajos) Alexy, režisér hry a mešťanosta Jozef (József) Pósch.