A lyceumról
Filip Ligeti učiteľ meštianskej školy v Humennom v rámci podujatia Slobodného lýcea 8.01.1911 predniesol prednášku na tému "Korenie života". Jej kladné hodnotenie. Ďalšiu prednášku na tému "Spánok a sen" prednesie 22.01.1911 rímskokatolícky farár Viktor Majthényi