Az izr. nőegylet mulatsága : 1911, január 14 én
Predsedníčka Humenského dobročinného židovského ženského spolku (Homonnai izr.jótékony nőegylet) Ervinné? Moskovics má značné zásluhy na vydarenom priebehu podujatia. V poslednej chvíli účasť odmietli umelci. Napriek tomu sa jej podarilo zohnať náhradu v osobách Frigyes Tanay (herec z Vigszinház, Buadapešť) a autora operety Táncos huszárok Dr. Albert Szirmay. O výzdobu sa postaral učiteľ kreslenia Alexander (Sándor) Mór s členkami spolku. Účasť bohatá.