A homonnai járás népszámlálási eredménye
Porovnania číselných štatistických výsledkov sčítania ľudu v r.1910 v okrese Humenné so sčítaním z roku 1900. Súčasný stav obyvateľstva 20.767 o 426 viac ako v r.1900. Nie sú však braní do úvahy neprítomní obyvatelia v počte 4665 z ktorých deväť desatín je v Amerike.