A hegyalja felsegélyezése
Na základe výskytu filoxéry- choroby viniča a prudkého ľadovca boli v roku 1910 zničené vinice Tojskej oblasti. Štátna pôžička vop výške 600 tisíc korún sa dostala k vinohradníkom prostredníctvom župnej komisie. Predsedom komisie je hlavný župan Gyula Meczner, ďalšími členmi sú József Kazy, štátny tajomník ako aj parlamentný poslanec za Zemplínsku župu [nie je uveden0 o koho ide]. Pôžička je návratná do 5 rokov.