Iskolai értesités
Informácie pre rodičov, ktorí chcú svoje dieťa umiestniť v školskom roku 1902/1903 v Ústave Andreja Cházára pre hluchonemých v Jelšave, podá riaditeľstvo v marci 1902. [Prvý ústav pre hluchonemých v Uhorsku bol založený vo Váci (MR) v roku 1802 z podnetu Andreja (Andrása) Cházára. Pri príležitosti 100. výročia bol založený podobný ústav v Jelšave, ktorý dostal meno po priekopníkovi liečebnej pedagogiky, rodákovi z Gemera - z obce Jovice pri Rožňave +5.6.1745 - 28.01.1816. In: Encyklopédia Slovenska. 2. zv. E-J, s. 395].