Háziipar Homonnán - Székely, Mojžiš
Autor článku [rodák z Humenného] porovnáva možnosti rozvoja priemyslu, resp.remesiel v Koložvárskej župe a v Zemplínskej župe. Poukazuje na poskytované možnosti využitia Štátnej rezbárskej školy v Humennom pre tieto ciele.