Márczius 15
Prehľad spomienkových slávností, kultúrnych podujatí, ktoré usporiadali jednotlivé školy v Rožňave - Evanjelické a.v. gymnázium, Katolícke vyššie gymnázium a Konverzačný spolok v Rožňave pri príležitosti osláv udalostí 15.03.1848. Slávnostnými rečníkmi boli Gejza (Géza) Bárdossy, profesor gymnázia, Martin (Márton) Gutlohn, redaktor Sajó-Vidék a predseda Konverzačného spolku Karol (Károly) Kiss. V obciach okresu Rimavská Sobota tiež prebehli spomienkové podujatia. Druhá časť príspevku je venovaná prehľadu z tejto oblasti.