Műkedvelői előadás Pelsüczön - F.L
Recenzia ochotníckeho divadelného predstavenia Meštianskeho čítacieho a konverzačného spolku v Plešivci (RV), ktorý pripravil na 15.03.1902 hru Jána (János) Gaala, učiteľa z Rimavskej Soboty - Ne bántsd a magyart! (Neubližuj Maďarovi!). Článok obsahuje rozbor hry, podrobný obsah a tiež hodnotenie jednotlivých účinkujúcich.