Márczius 15 ike Magyrőczén
Mesto pripravilo slávnostnú výzdobu pri príležitosti výročia 15.03.1848. Mládež v sprievode za spevu sa dostavila do siene radnice. Večer sa podávala slávnostná večera pre 100 ľudí a vystúpil Revúcky spevokol (Nagyrőczei Daloskör). Oslavy prebehli na Vyššej obchodnej škole a Meštianskej škole v Revúcej.