A sirkő - Thomán, Dávid, 1838-1913
Úvodník Dr. Dávida Thomána, penzionovaného hlavného lekára Humenného, ktorý sa snažil nájsť miesto posledného odpočinku známej osobnosti reformovanej cirkvi [kurátora Štefana (Istvána) Mándy, dlhodobe žijúceho v Humennom] pochovanej v Sátoraljaujhely. Našiel len návršie, ale náhrobný kameň nie. Úvaha o nedostatočnej úcte k osobnostiam nášho verejného života