Tüzek
O.i. požiar, ktorý vypukol v Habure dňa 5.07.1911 zničil celú dedinu. Vyhorelo 75 domov do tla, ako aj prístavby a všetok hnuteľný majetok. Škoda vyčíslená nad 600 tisíc korún. Hlavný slúžny okresu gróf Viktor (Victor) Hoys požiadal podžupana ako aj ministerstvo vnútra o peňažitú pomoc.