Szinház
Divadelná spoločnosť [Kolomana (Kálmána) Mezeyho] hosťujúca v Rožňave sa predstavila troma divadelnými predstaveniami: Srdcia hore (Sursum corda), Hodvábnik (Selyembogár), Kuruc Dávid Feja (Kurucz Feja Dávid). Recenzent hodnotí vystúpenia kladne, ale kritick hodnotí činnosť komisie pre výstavbu sochy Ľudovíta Kossutha v Rožňave. Jej členovia mali patronát nad druhým predstavením, ale zúčastnili sa ho v malom počte.