Iskola ünnepek
Rožňavské školy - Katolícke vyššie gymnázium, Evanjelické a.v. gymnázium a Štátna ľudová škola a Výbor pre zhotovenie sochy Ľudovíta Kossutha v Rožňave pripravili na 15.03.1905 spomienkové slávnostné akadémie s kultúrnym programom. Najpodrobnejšie je opísaný priebeh v Evanjelickom gymnáziu. Tu boli zároveň odmenení najaktívnejší študenti Samovzdelávacieho kruhu: Ladislav (László) Lőrincz, Zoltán Nyitray (Néhrerova základina) a František (Ferencz) Domonkos (Kossuthova základina).