Utazás egy sirkő körül : Viszhang dr.Thomán D. "Sirkő" cz. czikkére - Böszörményi, Alexander
Duchovný humenskej reformovanej cirkvi Alexander Böszörményi polemizuje s Dr.Dávidom Thománom o chýbajúcom náhrobnom kameni Štefana Mándyho, slúžneho, kurátora reformovanej cirkvi, ktorý dlhé roky pôsobil v Humennom, len na záver života sa presťahoval aj s rodinou do Sátoraljaujhely, kde je aj pochovaný