A közigazg. bizottságból
Administratívna správa Zemplínskej župy na svojom zasadaní 14. augusta 1911 v Sátoraljaujhely rokovala pod vedením hlavného župana Júliusa Mecsznera. V hlásení, ktoré podal hlavný notár župy Ladislava (László) Thuranszky odznelo, že vysťahovalectvo do Ameriky je na ústupe. 196 obyvateľov odišlo a 139 sa vrátilo. Gróf Andrássy naniesol problematiku biedy poľnohospodárov. Ďalším bodom bola prevencia pred ohrozením cholerou, ktorá sa vyskytla v Haliči. Doporučuje sa vystavať očistné stanice v obciach Palota, Svetlice, Výrava, Čertižné, ako aj zabezpečiť infekčných lekárov