Tüz
Pri požiari v Jasenove 19.07.1911 vyhorelo 33 domov s prístavbami aj hnuteľným majetkom. Celková suma škôd vyčíslená nad 70 tisíc korún. Gróf Alexander (Sándor) Andrássy ešte v ten istý deň poslal 200 korún na prvú výpomoc.