A homonnai lövészbizottság ...
Vyššia obchodná škola v Humennom zorganizovala zasadanie streleckej komisie s jej predsedom a riaditeľom školy Alexom (Elek) Csehdňa 8.08.1911. Ministerský vyslanec Tivadar Marnó zdôraznil, že nie je tu záujem o včasný vplyv zbraní na mladých študentov, ale o oboznámenie sa so zbraňou a s jej manipuáciou. Výučbu prevzali profesori Ján (János) Neuvirth poručík v zálohe, Ladislav (László) Schäffer práporčík v zálohe a Július (Gyula) Lupkovics poddôstojník.