Az állami polgári és felső kereskedelmi iskola megnyitó ünnepélye a szeptember 5 én
Slávnostný začiatok školského roku 1911/1912 v Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej škole. Slávnostný príhovor mal riaditeľ školy Alex (Elek) Cseh. Do meštianskej školy sa zapísalo 113 študentov, do obchodnej 103 študentov.