Uri esküvő
Tajomník hlavného župana Gemersko-malohontskej župy krompachi Jozef (József) Gundelpinger bol synom zosnulého Luciána (Luczián) Gundelfingena krompachi a jeho manželky márkusfalvi a batiszfalvi Ireny (Irén) Mariássy. Nevesta bola dcérou Alfréda Hisnyay Heinzelmanna hisnyói a jeho manžlky Jolana (Jolán), rod. Balásfy Agrády. Ako svedkovia sa obradu zúčastnili Ladislav (László) Hámos a Arpád (Arpád) Szentiványi.