Márczius 15 iki beszéd - Réz, Ladislav
Z príležitosti národného sviatku (15.03.1848) publikuje slávnostný prejav evanjelický reformovaný kňaz rožňavskej fary Ladislav (László) Réz. S nostalgiou spomína obdobie národooslobodzovacieho boja, na obdobie veľkých ideálov. Použil ukážky z básne Michala (Mihály) Tompu A golyához. Svoj prejav končí optimisticky, vierou v lepšiu budúcnosť.