A hadgyakorlatok ...
Referát a hodnotenie vojenského cvičenia cisársko-kráľovského, ktoré prebehlo v severnej časti Zemplínskej župy v septembri 1911. Hlavný slúžny Mikuláš (Miklós) Haraszty mal zásluhy na tom, že nedošlo k žiadnym stretom medzi obyvateľstvom a vojskom. Vojenské stanice humenská, radvanská a medzilaborecká obdobne zastali svoje miesto v priebehu cvičenia.