A felekezeti béke bohózata - Böszörményi, Alexander 1881-1938
Konfesijná nevraživosť medzi kalvínskou a rímskokatolíckou cirkvou v Humennom vznikla na základe dejepisnej vyučovacej hodiny v rímskokatolíckej dievčenskej meštianskej škole, kde je riaditeľom Rudolf (Rezső) Kerekes. Duchovný reformovanej cirkvi v Humennom Alexander (Sándor) Böszörményi na stránkach týždenníka Felvidéki Hirlap ostro polemizuje na tému konfesijného pokoja v meste