Lássunk tisztán - Böszörményi, Alexander 18??-1938
Reformovaný (kalvínsky) duchovný z Humenného Alexander (Sándor) Böszörményi reaguje na kritický článok právnika Ondreja (Endre) Toronszkého v týždenníku Homonna és Vidéke č.41/1911. Polemizuje na tému nevyhotovenia náhrobného kameňa pre osobnosť humenskej kalvínskej cirkvi, kurátora Štefana (Istvána) Mándyho, ako aj vyvolanie konfesionálnej nevraživosti v Humennom medzi rímskokatolíckou a kalvínskou cirkvou