Végszó - Böszörményi, Alexander
V záverečnom článku polemiky okolo konfesionálnej neznášanlivosti vyvolanej na jeseň 1911 v Humennom reformovaný duchovný Alexander (Sándor) Böszörményi vysvetľuje svoj počin, ako nutnú obhajobu kalvínskej cirkve. Keďže druhá stránka vzniesla proti nemu obžalobu, neostáva mu nič iné len sa postaviť k celej záležitosti podobne. Podáva žalobu aj on.