Beszélgetés Halász Hradil Elemér harctéri festővel : Háboru és művészet - K-y
Rozprávanie umelca, frontového maliara rakúsko uhorskej armády Elemíra (Elemér) Halász-Hradila o zažitkoch na poľsko-ruskom fronte. Ubytovaný bol v kaštieli Potockých v obci Pomorany. Opis dreveného kostolíka zo 16. storočia. Opis stretu vojsk