Ahol kötelező az adakozás
Správa o zriadení nadácie prostredníctvom zákonodarnej komisie v Novohradskej župe pre postihnutých frontových vojakov. Finančné zbierky sú zverejňované v župných novinách a teda je poukázané aj na tých, ktorí sa doteraz len priživovali na vojnových udalostiach.