Tüzek
Na jar 1902 zachvátilo Rožňavu niekoľko, požiarov (pri židovskom cintoríne, pri mlyne). V okolitých obciach existujú dobre organizované hasičské zbory, ale v Rožňave nie, a preto sú škody sú veľmi veľké.