Megalakult a tüdőbetegeket gondozó intézet
Referát zo zriaďovacej schôdze Ústavu starostlivosti o chorých na tuberkulózu v Zemplínskej župe (Zemplén vármegyei tüdőbetegeket gondozó intézet) uskutočnenej 14.10.1917 v Sátoraljaujhely. Text otváracej reči hlavného župana, grófa Juraja Széchényi. Grófka Józsefné Majláth prevzala predsedníctvo takou vzletnou rečou, že sa hneď rozbehla aj spoločenská zbierka na podporu ústavu. Za severnú časť Zemplínskej župy finančnou zbierkou poverený týždenník Felvidéki Hirlap v Humennom