A felekezeti iskolák államositásának kérdése
Správa o pripravovanom zoštátnení konfesionálnych škôl v Humennom. Rozhodnutie hlavného župana Zemplínskej župy grófa Györgya Széchenyiho prevziať celú záležitosť do vlastných rúk, jednať bude priamo s ministerstvom školstva.