Halálozás
Štefan (István) Róczey pôsobil 26 rokov ako učiteľ. Bol činný v hospodárskom a spoločenskom živote Dobšinej a Rožňavy. Bol evanjelického a.v. vyznania. 22 rokov žil v manželstve s Emiliou Gaszner. Mali 2 deti Marisku a Jancsiho.