A hadi károk
Úvaha o tom, že na základe zákonov ťažko dôjde ku vyrovnaniu náhrad škod za vojnu. Vláda sa postarala o finančné zrdoje z ktorých Humenné bude možné opraviť. Hlavný župan Zemplínskej župy [György Széchenyi] si dal za osobný cieľ túto úlohu doviesť do úspešného konca