Dr. Pósch Dezső - Réz, Ladislav
Úradný mestský lekár Rožňavy Dr. Dezider (Dezső) Pósch sa rozhodol, že po 23 rokoch účinkovaní v tejto funkcii zo zdravotných dôvodov - odstúpi z funkcie. Je to pre celé mesto citeľná strata. Jeho pôsobenie vo funkcii je kladne hodnotené. Svoje rozhodnutie zverejnil v apríli 1905.