Papválasztás
Po úmrtí evanjelického a.v. kňaza Štefana (István) Buzágha na fare v Drienčanoch bol zvolený na jeho miesto Samuel (Sámuel) Droppa v apríli 1905. Voľbám predsedal Július (Gyula) Terrayho, senior gemerského seniorátu.