Választások
Maximilián (Miksa) Gál sa vzdal funkcie mestského túrora - poručníka. Volebná komisia, ktorej predsedal z poverenia podžupana statkár Július (Gyula) Pósch, zvolila jednomyseľne Edmunda (Ödöna) Kubinyiho, miestneho obchodníka. 5.06.1905 mu úrad odovzdá Ladislav (László) Feymann, ktorý vykonával túto funkciu len dočasne, ale zato s veľkým oduševnením. Jolana (Jolán) Eisert bola zvolená komisiou Ženského dobročinného spolku 2.04.1905 za vychovávateľku Obecnej škôlky v Rožňave počtom hlasov 20:4.