Gazdát cserélt birtok
Zanedbaný majetok barónky Alojzie Vay z Gemerskej Vsi-Hrkáča, ktorý spravoval jej otec barón Aladár Vay, bol daný do prenájmu na dobu 12 rokov. Pôda je však ťažko obrábateľná a prenajímateľ ustúpil od zmluvy. Jozef (József) Sentiváni (Szent-Iványi) st. odkúpil majetok od Sirotskej stolice pre svojho adoptívneho syna Jozefa Sentivániho. ml., ako darček k meninám v marci - apríli 1905. Presný dátum nie je uvedený.