Mükedvelői előadás
Hodnotenie ochotníckeho divadelného predstavenia, ktoré pripravil Samovzdelávací spolok remeselníckej mládeže v Rožňave na 21.05.1905. Ochotníci predviedli drámu Ede Szigletiho Vojenský zbeh (Szökött katona) v troch dejstvách. Autor podotýka, že by bolo vhodnejšie nacvičiť komédiu, kde je pravdepodobnosť častejších repríz. Väčší dôraz treba venovať výberu hry. Vyberať menej nákladné hry (scéna, výprava). Finančný zisk je hodnotený kladne.