Az aggteleki csepkő barlang
V roku 1904 navštívilo kvapľovú jaskyňu 2394 turistov (z toho 1987 Maďarov, 163 Nemcov, 154 Rakušanov, 37 Angličanov, 24 Američanov). Vysoko je hodnotená starostlivosť o priechodnosť jaskyne zo strany správcu jaskyne - evanjelického reformovaného kňaza Daniela (Dániela) Baksaya, ktorý bol poverený vedením Karpatského spolku udržiavaním jaskyne. Karol Siegmeth, riaditeľ uhorských štátnych železníc a zároveň člen Karpatského spolku, je poverený usporiadaním osláv 3. výročia sprístupnenia jaskyne Domica-Aggtelek