Hősi halál
Správa o úmrtí Júliusa (Gyula) Halmaiho, profesora Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave a zároveň skladateľa a kantora nie je overená. Pisateľ oznamu dúfa, že informácia o úmrtí sa nezakladá na pravde. Podľa novín Est Július Halmai slúžil u 29. Domobraneckého pešieho pluku a padol v decembri 1914.