A harctér halottja
Samuel (Samu) Fischer ml. bol jedným zo zakladateľov Občianskej sporiteľne, účastinnej spoločnosti v Dobšinej (Polgári Takarékpénztár Részvénytársaság, Dobsina) a člen jej správnej rady. Zomrel po ťažkej chorobe v Srbsku.