Nemzetközi nagy lóvásár Ersekujvárott
Hospodársky spolok v Nitre usporiada v dňoch 7. a 8.05.1905 23. medzinárodný jarmok s koňmi v Nových Zámkoch. Tento jarmok patrí k najvyhľadávanejším v Uhorsku zo strany zahraničných obchodníkov. Vlani sa predalo 500 ks koní na rôzne účely. Nocľach a stajne zabezpečí úrad mešťanostu v Nových Zámkoch.