Első Leánykiházasitási egylet m.sz.
30.03.1905 sa konalo 42. riadne valné zhromaždenie Prvého spolku finančne zabezpečujúceho dievčatá v Rožňave. Predsedom ustanovizne je Armin Schwarz, predtým túto funkcuiu zastával nebohý Karol (Károly) Kohn. Spolok hospodáril v roku 1904 so sumou 11.519.464 korún a to aj napriek vyplateniu 1.028.053 korún. Funkciu predsedu kontrolnej komisie vykonáva Dr. Alexander (Sándor) Bernáth. Zasadanie viedol Dr. Mór Wittmann.