Kassai dóm - Konrády, Ľudovít
Rozprávanie na pokračovanie Ľudovíta (Lajosa) Konrádyho, prepošta-kanonika z košického farského úradu o dejinách výstavby Dómu sv. Alžbety. 15. storočie - stavitelia dómu, poznatky o výške poplatkov za materiál, výške podĺžnosti za prácu, mená známe len z archívnych dokumentov. Podľa predpokladov reštaurátorov Vilmos Fröhde a Ottó Sztehló výstavba sa konala na ruinách predchádzajúceho kostola pravdepodobný začiatok výstvaby po r.1382. Roky 1400-1403 bola prestávka. v r.1403-1437 vnútro chrámu bolo z plánovaných 5 lodí prerobeno na 3 loďové, čo na základe chybnej konštrukcie neustále ohrozovalo bezpečnosť. Galéria organu bola dokončená r. 1459. V r.1459-1490 v rámci bezpečnostných optrení bola postavená južná predsieň, a dve bočné kaplnky, ako aj dvojité hviezdicové schodište tkzv. kráľovské. V r.1496-97 najvyššie poschodie severnej veže postavil staviteľ Miklós Crompholtz ako aj prevedie potrebné reštaurátorske práce.