A Dómrol - Konrády, Ľudovít
Úvaha prepošta-kanonika Ľudovíta (Lajos) Konrádyho o projektantovi košického Dómu sv. Alžbety Willardovi de Honnecourt [asi r.1205-1270 viď. Uj idők lexikona.-Budapest, 1939.- S. 3205]. V Uhorsku sa pohyboval v rokoch 1244-1247. Kunsthistorik Imrich (Imre) Henselmann [1813-1888] mu prisúdil úlohu staviteľa. Výstavba Dómu sa datuje však po r.1374. Autor článku predpokladá na základe dalších skutočností, že výstavba chrámu bola prevedená na podkladoch projektu W. de Honnecourt, ale s inými staviteľmi.