Anyák köre
Kruh katolíckych matiek v Košiciach vznikol na popud katolíckej patronážnej verejnosti, ktorá pocítila, že matka a jej dieťa majú dôležitú úlohu pri prežití národa. Hneď pri zrode sa členská základňa markantne rozrástla (na niekoľko 100 členov). Spolkové schôdze sú hodne navštevované, spojené sú s praktickými prednáškami. Kruh katolíckych matiek je sekciou Košického katolíckeho spolku na ochranu žien.