A Kassai Katholikus Patronáge évi közgyüléséhez
Košický katolícky patronážny spolok na svojom valnom zhromaždení (r.1917) rozobral činnosť spolku za predchádzajúci rok. V príspevkoch jednoznačne odznelo, že v Košiciach niet takej biedy či už fyzickej alebo duchovnej, ktorú by sa spolok nesnažil aspoň zmierniť. Prostredníctvom svojich rôznych sekcií prospieva na dobro veci. Vyhľadávanie vojnových sirôt a postaranie sa o ne. Ošatenie chudobných detí. Prostredníctvom Dievčenskej kongregácie sv. Angely poskytuje týmto deťom počas dňa domov. Starostlivosť o čeladníčky a robotníčky tak, aby svoj voľný čas trávili pri pracovnej zábave a nie na ulici. V Dievčenskom domove sv. Zity dostanú dievčatá starostlivú výchovu a v mnohých, pre spololočnosť užitočných prácach, odborné vzdelanie.