Megerősités
Minister školstva potvrdil v máji 1905 Ladislava (László) Váryho vo funkcii riaditeľa Obecnej priemyselnej učňovskej školy v Rožňave. Urobil tak na základe výsledkov inšpekcie, ktorú vykonal kráľovský školský inšpektor Juraj (György) Druisner a Martin (Márton) Mártonffy, krajinský vrchný inšpektor. Ladislav (László) Váry pôsobil ako učiteľ školy viac ako dve desaťročia. Riaditeľom bol od r. 1892. Jeho práca je kladne hodnotená.