A gömörkishont vármegyei közmüvelődési egyesület
Správa o vydaní zápisnice zo zasadania Osvetového spolku Gemersko-malohonskej župy 30.05.1905 v Rimavskej Sobote. Predsedom spolku sa stal Július (Gyula) Fáy a riaditeľom Juraj (György) Druisner. S finančnou podporou viacerých mecénov boli otvorené detské opatrovne v Heľpe a v Hrachove. Finančnými čiastkami prispeli Ľudovít (Lajos)) Borbély, Zoltán Hamvay, Rimamuránsko-šalgotarjánska železiarenská účast. spoločnosť.