Tost Barnabás Kassa város plebánosa
Rímskokatolícky farský úrad v Košiciach obsadil funkciu plebana farárom Barnabášom Tostom. Menovaný sa narodil v Zborove 23.09.1876. Vysvätený bol 29.06.1900. Kaplanom (pomocný farár) bol v Solivare a v Sátoraljaujhely. Roku 1902 sa stal biskupským ceremoniárom a pisárom. Neskôr podnotár sv. Stolice. Roku 1904 sa stáva radcom sv. Stolice, r.1911 notár sv. Stolice. Roku 1913 - pápežský kanonik a biskupský tajomník. [Zomrel v obci Hejce 10.07.1951 v Maďarsku - viď. Slov. biograf. slovník].