Mérleg - (M.M)
Úvaha na tému zvýšenia obecnej dane v Trebišove v roku 1914. Obecná daň v predchádzajúcich rokoch bola 58%. V roku 1914 nárast dane na 78,5%. Túto daňovú prirážku budú platiť živnostníci, obchodníci, úradníci i roľníci. Výstavba cukrovaru v Trebišove síce priniesla na pol roka poniektorým vybraným obchodníkom a podnikateľom zvýšený príjem, ale následok je 3 ročné platenie zvýšenej dane.